O ile firmowa impreza świąteczna musi być niezapomniana, o tyle wigilijny dzień wcale nie musi wiązać się z nadmiarem pracy! Lubelskie restauracje uczestniczące w programie Miejsce Inspiracji zapewnią miłą atmosferę, profesjonalną obsługę i ciekawe wrażenia smakowe podczas spotkania opłatkowego w gronie współpracowników lub przyjaciół, a także kompleksową obsługę cateringową na świąteczny stół w waszych domach!
Oferta “śledzika” restauracji 2 PI ER to dwie propozycje kolacji zawierającej przystawki zimne, napoje i dwudaniowy posiłek z deserem. Szef kuchni proponuje dania iście świąteczne takie jak barszcz czerwony, filet z karpia czy piernik, a na powitanie autorskiego grzańca. Wszystko to na 5. piętrze Lubelskiego Centrum Konferencyjnego z widokiem na nowoczesną zabudowę Alei Racławickich. Restauracja przygotowała też specjalne menu cateringowe, w którym znalazł się tradycyjny karp w 4 odsłonach!
Restauracja Niepospolita również stawia na bożonarodzeniowe klasyki podczas spotkań firmowych. Proponuje zróżnicowaną kartę pełną smakołyków takich jak kluski makowe, pierożki z kapustą, barszcz ukraiński czy śledzik w marynacie curry! Spotkaniu z pewnością będzie towarzyszyć niepowtarzalna atmosfera przedwojennego Lublina, a grzane piwo, wino lub miód rozgrzeją, tych którzy zmarzli. W świątecznym dowozie Niepospolitej znalazły pierożki na cieście szpinakowym, marynowany śledź czy torcik czekoladowy.
Czym byłaby Wigilia bez karpia po żydowsku? Restauracja Mandragoraotwiera się w nowej karcie proponuje to tradycyjne danie w swoim cateringu bożonarodzeniowym. Poza tym w menu znalazła się pieczona kaczka i pasztet z gęsi. Świąteczny posiłek uzupełni wyśmienite wino pochodzące z Ziemi Świętej! Darmowy dowóz odbywa się 23 grudnia, ale zamówienie można odebrać też osobiście.
Słodkości na świąteczny stół w Miejscach Inspiracji też nie zabraknie! Chrupko poleca struclę makową, piernik, makowiec i wiele innych tradycyjnych ciast typowych dla okresu Bożego Narodzenia. Anabilis z kolei poleca się ze swoimi wypiekami, takimi jak szarlotka z bezą, miodownik z orzechami czy torcik czekoladowy!
W swoim cateringu świątecznym Perłowa Pijalnia Piwa stawia na klasykę w autorskim wydaniu. Tuż obok barszczu na zakwasie nie zabrakło wegańskich uszek z grzybami. Tradycje piwowarskie podkreślono obecnością w karcie piernika piwnego, któremu towarzyszy dobrze znany kompot z suszu. Perłowa to także świetne miejsce na przedświąteczne spotkanie z przyjaciółmi przy fantastycznym grzańcu z piwa.
Tinto ma nową kartę, a w niej najlepsze dania na świąteczną kolację z ukochaną osobą. Przy kieliszku wykwintnego wina warto spróbować muli, pieczonego buraka z rozmarynem czy bulionu z kaczki. Można też postawić na menu degustacyjne, kosztujące wielu różnych tutejszych delicji.
Zielony Talerzyk przygotuje dla was dania świąteczne w wersji wege lub mięsnej. W karcie umieszczono wegańskie “śledzie” z boczniaka i tradycyjnego śledzika w oleju z cebulą. Oczywiście znalazły się też takie klasyki jak ryba po grecku czy faszerowany karp w galarecie.
W propozycji restauracji Legendy Miasta nie mogło zabraknąć śledzia…w 4 wersjach! Poza tym w menu znaleźć można pasztet z dziczyzny, kapustę wigilijną z grzybami i ciasto miodowe!
ParZona to doskonałe miejsce na spotkanie z przyjaciółmi albo pyszną kawę w przerwie świątecznych zakupów. Lemoniada na gorąco, nigdzie nie smakuje jak tutaj!
Więcej informacji o Programie Miejsce Inspiracji można znaleźć na www.miejsceinspiracji.lublin.eu
Komentarze