Dafi Vacuum-Pojemniki na żywność
Opis działalności
Pojemniki VACUUM DAFI, przeznaczone do przechowywania żywności w warunkach próżniowych. Metoda ta stanowi pewną obronę przed wilgocią i tlenem, a co za tym idzie utratą świeżości oraz właściwości kalorycznych w produktach pokarmowych i nie tylko. Pojemniki te doskonale nadają się do marynowania potraw, zwłaszcza mięs, albowiem środowisku próżniowym proces marynowania jest bardziej efektywny. Zbiorniki VACUUM DAFI firmy Formaster mają w składzie dodatkową pompkę umożliwiająca „wyciągnąć” powietrze z wnętrza pojemnika, ograniczając równocześnie jego dostęp z zewnątrz. Dzięki takiemu zabiegowi przedłuża się wartość kaloryczną produktów, przechowując ich naturalny kolor, smak oraz aromat. Stosując Vacuum DAFI niektóry produkty potrafią zachować swą świeżość choćby do pięciu razy dłużej.