Do Świąt Wielkanocnych pozostało tylko kilkanaście dni. To odpowiedni czas, żeby przygotować świąteczny stół, na którym nie zabraknie żuru, faszerowanych jaj, mazurka czy babki. Miejsca Inspiracji postanowiły pomóc i przygotowały gotowy catering – w tym w wersji wegetariańskiej.
- Perłowa Pijalnia Piwa proponuje żurek lub krem chrzanowy, a także zestaw na drugie danie – w wersji mięsnej lub wegetariańskiej. Nie zabrakło zimnych przekąsek w postaci pasztetu, faszerowanych jaj i selekcji wędlin. Menu zamykają słodkości, czyli piwny mazurek lub pascha z bakaliami.
- Propozycja Legend Miasta to żurek z boczniakiem lub krem chrzanowy, mięsa i pasztety (a do nich aromatyczne sosy), a także szeroki wybór zimnych przystawek z jajkami oraz dedykowanymi im sosami, kremami i musami. Na deser sernik z rosą, wielkanocna babka, sernik z gruszką albo mazurek pomarańczowy.
- W 2PIER oprócz zupy chrzanowej i żurku znajdziecie tradycyjny biały barszcz. Dania główne to m.in. noga kaczki, filet z suma lub bigos z młodej kapusty. Ofertę uzupełnia szeroki wybór zimnych przekąsek, dodatków, sałatek i ciast.
- Zielony Talerzyk stawia zarówno na dania gotowe, jak i składniki do komponowania własnych potraw. Obok gotowego żurku (wersja mięsna i wegetariańska) dostępny jest zakwas, a całość dopełniają produkty takie jak biała kiełbasa czy tradycyjna sałatka jarzynowa.
- W Chrupko menu jest bardzo tradycyjne. Można wybierać spośród trzech rodzajów mazurka (ze słonym karmelem, baliami lub pistacjami) i dwóch rodzajów babek (cytrynowa lub neapolitańska). Ponadto w ofercie znalazł się klasyczny żur i świąteczny pasztet.
- Anabilis zapewni wam na święta dużo słodyczy! Propozycja wielkanocna składa się z ciast o przeróżnym smaku – karmelu, czekolady i miodu. Poza tym w menu znalazła się szarlotka, makowiec i piernik ze śliwką, a także torty i ciasteczka.
- Słodkości znajdziecie też w ParZonie. Pascha wielkanocna, babka piaskowa i dwa rodzaje mazurka (z marakują lub kajmakiem), to początek słodkiego menu restauracji. Nie zabrakło bowiem bezy, sernika czy miodownika.
A na koniec bonus: w ferworze przygotowań warto na chwilę się zatrzymać i zająć czymś przyjemnym. I tu propozycję ma restauracja i wine bar Tinto, która zaprasza na 8 kwietnia (sobota) na degustację wielkanocnych win!
Komentarze