Jesienna edycja Restaurant Week dedykowana jest kulturze świętowania – celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie – w ciągu ostatnich 10 lat liczba kelnerskich Restauracji w Polsce wzrosła dwukrotnie, a rynek gastronomii niemalże się podwoił. Szybko spada także odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście – dzisiaj wynosi już tylko 36% (GUS).
Festiwal Restaurant Week jest cyklicznym ogólnopolskim wydarzeniem, prezentującym najlepsze polskie Restauracje. „Przygotowanie do kolejnej edycji Restaurant Week to za każdym razem duże wyzwanie ze względu na chęć dotarcia do nowych Gości. Często menu testowane jest przez nich w kilku Restauracjach. Ponieważ cena menu festiwalowego to wszędzie 49 zł, w porównaniach rozstrzygają jakość serwowanych dań oraz serwis.” – mówi Agnieszka Przytuła, właścicielka restauracji Alan Hugs, Dymiona Gęś, Le Monde, Arte del Gusto oraz Kardamon w Lublinie. I dodaje: „Taka świadomość motywuje, dlatego Alan Hugs, Dymiona Gęś, Le Monde oraz Arte del Gusto proponują podczas festiwalu to, co najlepsze, by zaskakiwać festiwalowych Gości. W tej edycji Festiwalu po raz pierwszy weźmie udział restauracja Dymiona Gęś, której menu jest oparte o wyjątkowe produkty regionalne, ze szczególnym wyróżnieniem gęsiny.”
W ciągu zaledwie dwóch i pół roku z weekendowego wydarzenia w Warszawie, Restaurant Week stał się największym kulinarnym wydarzeniem w kraju, w którym wzięło udział już ponad ćwierć miliona Gości, w ponad 30 miastach. Jesienna edycja odbędzie się w: Białymstoku, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Poznaniu, Rzeszowie, Słupsku, Ustce, Szczecinie, Toruniu, Trójmieście, Wrocławiu, Warszawie, na Śląsku oraz na Warmii i Mazurach. W tej edycji Festiwalu w każdej z Restauracji uczestniczącej do Menu festiwalowego Goście otrzymają kieliszek aperitifu.
Rezerwacje na jesienną edycję festiwalu będą dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl, w festiwalowej cenie 49 zł.
* Artykuł Partnera
Komentarze