Jak co roku podczas dożynek wyłoniono najlepszą potrawę rybną. W kategorii gospodarstw rybackich 1 miejsce zajęło gospodarstwo z Rejowca prezentując flaczki z lina, 2 miejsce – danie z karpia tradycyjnie wędzonego z Topornicy, 3 – otrzymało gospodarstwo w Rowach za karpia duszonego w cebuli. W kategorii restauracji, szkół i koła gospodyń 1 miejsce otrzymał hotel Fokus za pstrąga w 3 smakach, 2 – hotel Huzar za sandacza w borówkach, 3 – technikum Lider za trio z ryb.
XII Dożynki Rybackie w "Dworze Anna"
Impreza jest okazją do promowania ryb słodkowodnych, przede wszystkim polskiego karpia. W dożynkach wzięło udział 25 wystawców – 3 szkoły, 2 koła gospodyń, 12 gospodarstw rybackich, 8 restauracji.
- 11.12.2015 16:23 (aktualizacja 16.08.2023 04:47)
Reklama
Komentarze